Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. október 10., péntek

Vérnyomás







Orvosi rendelő, védőnéni méricskél. Súlya tizennégy kiló, magassága egy méter. Vérnyomás száztízperkilencven. Ilcsi  a szívéhez kap. Védőnéni nyugtatja, ne tessék aggódni anyuka, nem jó a vérnyomásmérő. Majd gondosan följegyzi (!) a rossz (!!) értéket a gyerek kartonjára. 
Kétszáz lett a vérnyomásom.


Csiszolunk apával mama. Nagyon nehéz munka ez a csiszolás!







13 megjegyzés:

  1. Mivel "Nagyon nehéz munka a csiszolás", a kisemberek vérnyomása ettől felmehet.
    Persze tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de remélem nem lesz semmi baj! Ha így lett volna, akkor beutalták volna vizsgálatokra. Jobb félni, mint megijedni elvet gyakorolják és figyelnek rá. Nyugi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a bajom, hogy megmérték... hogy figyelnek rá... De miért nincs egy gyermekorvosi rendelőben JÓ vérnyomásmérő? Vagy, ha nincsen, hát addig NE MÉRJENEK! De semmi esetre se írják be a kartonjára a rossz értéket! Mert egy év (de nem is kell annyi, már egy hónap múlva sem!) fognak rá emlékezni, hogy rossz volt a mérő. Csak az adatot fogják látni.

      Törlés
  2. Nehogy má' hanyagsággal vádolják....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletes sommázása a történetnek.
      Eddig kétszer láttuk. Először a kismamát vette nyilvántartásba, majd az újszülöttet. Mindkét alkalommal éreztük, TUDTUK, hogy csak kipipálja a feladatait. Mint, ahogy mondta is másodszor, már kifelé menet, úgy látja, itt jó kezekben van a gyermek, nem kell sűrűn jönnie.
      Nem baj, hogy nincs itt minden héten. Biztosan van más család, ahol nagyobb szükség van a segítségére. Csak ne azt éreztük volna, hogy pusztán adminisztrációs feladat vagyunk.
      Velem/velünk van a baj, persze. Az előző védőnéni örült, hogy köztünk lehet, beszélgettünk. Megtanította Ilcsit, hogyan lehet masszírozni egy pici babát, hogyan lehet lázat csillapítani gyógyszer nélkül, biztatta, hallgasson a megérzéseire, és sorolhatnám. TÖRŐDÖTT velünk. Elkényeztetett minket, na! Azt gondoltuk így csinálja más is...

      Törlés
  3. Tudod ez olyan, mint mentő sima gumival, tele beteggel és szakad hó. Mellékesen hét darab nyomtatványt töltenek ki egy betegről. Az adminisztráció...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az adminisztráció. Lehet, hogy már leltári számunk is van. Mintha nem is emberek lennénk...

      Törlés
  4. felháborítónak tartom...nem szeretnék közhelyeket mondani, de az ilyen védőnőt nem tudom elképzelni olyan helyzetben, ahol valóban segít (pl más családnál, ahol szükség lenne rá)
    egyébként hasonlómód jártunk mi is
    mert KÖTELEZŐ elvinni hozzá a kistestűt, de fogalma se volt a védőnőnek, hogy AZ a gyerek épp ki, darálta a sablonjait ez is....
    mi otthon megmértük hosszát, súlyát): véletlenül sem annyit mért...a vérnyomását meg minek méri, ha nem érdekli az érték...nagy kedvem lenne megtréfálni az ilyen embereket: átadni neki szemlesütve egy üres paraszolvenciás borítékot, hogy "köszönjük" aztán vállat vonni, hogy "ja, nem jó a bankomata"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "... ja, nem jó a bankomata..." Ez tetszik! :o)))))))))

      Törlés
  5. http://www.cardio-baby.hu/index.php/component/content/article/412-Norm%C3%A1l-v%C3%A9rnyom%C3%A1s%C3%A9rt%C3%A9kek-gyermekkorban

    VálaszTörlés
  6. legközelebb vigyétek el neki ezt ajándékba :)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik az új fejléc!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig én már reklamálni készültem, h. jobban fel kellene öltöztetni őket....

      Törlés