Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2017. augusztus 21., hétfő

A bank, mint török átok (szerintem!)



Ma bank-intézős napunk volt.

Tudom, hogy mindenki az alapján alakítja ki a véleményét, miképpen sikerült zöldágra vergődnie egy-egy hivatallal, intézménnyel, és, hogy ez nagyon egyéni, de leírom, én mit gondolok erről a két bankról, ahol ma megfordultunk.

Az FHB-nál vannak (remélem nemsokára a "voltak" lesz a helyes kifejezés!) a nagy hiteleink. Elméletileg már oda is beérkeztek a hitelt kiegyenlítő milliók. Természetesen kb. két hónapja már jeleztük a banknak, hogy előtörlesztünk, egy összegben kifizetjük a tartozásunk teljes összegét. Kellett egy dátum, amit szerződésben is rögzítettünk: augusztus 31--e lett meghatározva.
De, mondtuk naivan, ha előbb befolyik a pénz (ami egy másik pénzintézet gyorsaságától is függött, hiszen a vevőnk hitelt vett föl a lakás-vásárláshoz), akkor előbb szeretnénk hozzájutni a (jelzálog) törlési engedélyhez. Jó, mondták. És mi elhittük (igaz, ez a 'jó" csak szóban hangzott el, nem kértünk róla papírt).
A pénz befolyt a technikai számlára. Gondoljuk mi. Mert értesítést nem küldött róla a bank, és ma, amikor bementünk személyesen, hogy megbizonyosodjunk, NEM VÁLASZOLTAK A KÉRDÉSÜNKRE! Nem tudják megmondani/nem látják... És egyáltalán! A törvény az törvény, és harminc nap, meg ott van, hogy augusztus 31.-e, és mi a fenének zavargunk, neki nincs kedve dolgozni! Ez a legutóbbi persze nem lett kimondva, de elég vének vagyunk már a Papával, hogy tudjunk olvasni az emberek arcáról, hogy érezzük a munkaundort.
Nem először tapasztaljuk az FHB merev ügymenetét. Tudják az ügyvédek is, csak legyintenek, ja! FHB? Akkor várunk türelemmel.
Hát mi nem vagyunk hajlandók várni. Az ügyintéző hölgy legnagyobb bánatára/megrökönyödésére (??) kértem egy darab papírt, és néhány keresetlen szóval leírtam, hogy csipkedjék magukat.
Amúgy a beszélgetésünk ideje alatt azt állította, hogy ő bizony nem tud utánanézni a dolgainknak a gépében, aztán abban a pillanatban, mikor elkezdtem skribálni, hogy ejnye-bejnye, rögtön megtalálta, hogyan kell használni azt a billentyűzetet...
Ja! És nem mellesleg hatvanezer forint előtörlesztési díjért nem hajlandók megmozgatni magukat!

Nnna, mindegy! Azért az iromány elkészült, egyáltalán nem az ő bikkfanyelvükön, érkeztette (??!!??), mi pedig alaposan megmérgesedve kijöttünk az intézményből.
Nem vagyok benne biztos, hogy jót tett az ügyünknek a sürgetés, de annyira kihozott a béketűrésből, hogy egy hét múlva, ha nem lesz meg a törlési nyilatkozat, ennyire sem leszek úrinő.


Ezek után mondhatni kissé idegesen mentünk a következő bankba, ügyeinket tovább intézni. Ráadásul a Merkantilról elég sok rosszat hallottunk előzetesen (családon belül is), miszerint nem túl együttműködőek, ha a kocsihitel előtörlesztéséről van szó, stb...

Nagyon kellemesen csalódtunk! Bementünk, sorszám, pillanatokon belül hívtak. Papa elmondta miért jöttünk, pasi elkezdett zongorázni a klaviatúrán, és két perc múlva kezünkben volt a papír. Hazajöttünk, átutaltuk, hétvégére birtokunkban lesz a törzskönyv.

Amúgy az OTP Anyu lakás-eladásánál is nagyon rugalmas volt.
Neki EGY (!!!) héten belül a kezében volt a (jelzálog) törlési engedély. Egyik nap bementünk, másnapra megmondták a befizetendő pontos összeget, Anyu még aznap átutalta nekik, két nap múlva kezében volt a papír.

Ez lenne a normális.

Csak meg kéne tanulni, hogy is van ez.

Szerintem.

(Azért, mire hazaértünk, sikerült bevenni mindkettőnknek a leszarom-tablettát. Az öröm a miénk, a munka meg legyen az övéké!
)





4 megjegyzés:

  1. Igen, szerintem is ez eléggé egyéntől, a banki szolgáltatások igénybevételének sokrétűségétől is függ ki melyik bankkal és mennyire van megelégedve.
    Bevallom az OTP-n meglepődtem. Én csak rosszat tudok róluk mondani, sok-sok különböző téren. Inkább választom a párnacihát, mint őket, de örülök, hogy anyukádnak ilyen gyorsan rendeződött minden.
    Nekünk Raiffeisen-nél van számlánk, a hitelünk is ott volt, és bár több fiókban is ügyintéztünk alapvetően mindegyik nagyon korrekt segítőkész volt. Ill. nem igaz, voltunk egy Budapest közepén lévő fiókban is, na ott nem. De nekünk is így zajlott, bementünk, megbeszéltük mikorra tudnak összeget mondani, bementünk korábban és már megvolt, így gond nélkül kinyomtatták és a kezünkbe adták. Vevő átutalta, mi mentünk másnap a papírért, majd azonnal a földhivatalba és már nem is volt jelzálog a házon.

    Azért remélem, hogy a felháborodásod, és panasztétel inkább jó irányban viszi majd a dolgot, és gyorsan le tudjátok ti is ezt az egész cirkuszt.

    VálaszTörlés
  2. Szerdán fölhívott minket egy nő a bankból, hogy készen van a törlési engedély, mehetünk érte. Ugráltunk örömünkben, alig hittük, hogy ez a csoda velünk történik, és öt percen belül úton voltunk a bank felé.
    Nem velünk történt. Csupán azért kellett bemennünk, hogy átvegyünk egy többoldalas irományt, melyben visszaigazolják, hogy tudomásul vették a kérelmünket (!!), hogy NE augusztus 31-én, hanem előbb zárják le a hitelt, mivel előbb érkezett be a pénz.
    Habzott a szám, na!
    Most az van, hogy várunk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, azt hittem már nem lesz újabb fejezet ebben a történetben, de ezek szerint sajnos igen. Lassan oka fogyott az egész, hiszen ma már aug.31. van.
      Sajnálom és remélem már megoldódott azóta.

      Törlés
  3. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatait. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés