Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2013. február 17., vasárnap

Tizenhét hónapos





Aprónépünk mostanra már szinte kizárólag lépegetve közlekedik. Óvatosan, kezét széttárva, időnként földre huppanva, de megy  rendületlenül. Ritkán mászik. Leguggol, kézbe vesz dolgokat, föláll, arrébb viszi, leguggol, lerakja. Tesz-vesz, pakol, továbbra is ez a legjobb játék/elfoglaltság. Minden érdekli, szivacsként szívja, raktározza kis kobakja a tudást.



Azonnal rácuppan dolgokra, ha véletlenül azt hallja: "Azt nem!" :o)))))))
Apja, még a születése előtt vett egy szivart (amolyan szolidabb, kicsike darabot), hogy majd őőőő aztáán, ha megszületik a kisfia, akkor jóól elszívja.
Tegnap délelőtt Zsebgyerek úgy döntött, rendet rak egy kicsit Apa cuccai között. Ami természetesen kipakolással kezdődik. Bal/jobb kézzel, válla fölött röptette a cuccokat, köztük a szivarkát is. Döbbenten kotortam ki az ágy alól, "Naneee" nyögtem sóhajtva (akkor még nem ismerve a dohányáru történetét), ami RÖGTÖN fölkeltette aprónép érdeklődését is az ominózus darab iránt. Szerencsére nem sokáig tartott ez az érdeklődés, mert volt millió más látnivaló, meg különben is a Nagyi olvasni/énekelni kezdett, és azt lehet utánozni, és az is milyen remek mulatság!  :o))

Mindent mutogat, formálja a szavakat. Áááámpa, bök a lámpa felé, Apa, Ana, Tata, Mamma, ezeket a szavakat már szinte tudatosan használja, és tegnap megtanítottam neki a nemet is. Nemnem, ez nagyon tetszett neki. :o))))))

Széttárja a kezecskéit, mutatja, hogy nincsen, és közben mondja cicca, bár az "a" nem mindig hallható... :o))) "Elvitte a cica!"szoktuk neki mondani, ha valamit nem szeretnénk látni a kezében, és elrakjuk szem elől. :o)))

Már olyan nagyfiú, hogy a konyhaasztal sarka folyamatosan útban van, jártában-keltében mindig összetűzésbe kerülnek. :o)))

Tegnap  együtt ebédeltünk a gyerekekkel. Ilcsi gulyáslevest főzött, én fánkot sütöttem. Zsebi csak lesett, nyújtogatta a nyakát, hogy lássa, mi történik az asztal tetején, ebéd-készítés közben.
Aztán, alighogy hazaértünk, hívott Ilcsi, hogy Töpörtyke kivette a nyújtófát a szekrényből, odatotyogott a székhez, és elkezdett ő is tésztát nyújtani. Ahogy a Nagyitól látta...

****
Ez a fotó van az asztalon, ha nálam vagyunk a számítógépen. Zsebgyerek ma délután meglátta , és elkezdett mutogatni felé... közben pedig mondta, hogy ente... :o))))))

3 megjegyzés:

  1. Csoda, h.ennyi névvel van énképe...
    Zsebi, Kiscsikó, stb...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát... :o)))

      Azééé a szülők leginkább Zentének szólítják. :o)))

      Törlés
    2. JA! A Töpörtyöt ki is hagytam, s ki tudja, mi minden van még...

      Törlés