Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2013. február 4., hétfő

Kész... rajt... TŰŰŰŰZ!

Porban, koszban is olyan hangulata van, hogy nnnna! :o)))))Én kezdtem gyufával, de Papus gyújtotta meg igaziból... Ez is közös munka volt, mint minden más az életünkben. :o)))))Már attól szédültem, ahogy a pasit néztem.
Bélus fiam pedig a hetes létrával lépeget, ha épp arra van szükség. Még jó, hogy a tériszonyomat nem örökölte!Lassan minden a helyére került. Fűtésileg...
Főképp, miután megjött a segítség/felmentő sereg. Zsebi személyében.
Úszás után éééédes a... szerelés. :o)))))Ezt hogy kell összecsavarni?Megmutatod Nagyi?Ha nem, hát megoldom magam. :o))))


Szóval ropog, pattog a tűz a kandallóban.

Erzsi tántimnál voltam a hétvégén. 
Délután átsétáltunk a kultúrházba, megnézni az ovisok farsangját. A picurok is jelmezben vonultak a színpadra tündériek voltak. A középső csoport már versikével mutatta meg a jelmezét, a nagyok pedig komoly műsorral mutatkoztak be. 
Volt tombola is, mint minden rendes farsangon. Vettünk mi is, gyarapodjon az óvoda kasszája. Persze nem gondoltuk komolyan... de tévedtünk. Mindketten nyertünk egy-egy csomagot. Az enyémben FOTÓALBUM IS VOLT, EMBEREEEEK!!!! :o)))))  Juppppíííííí!!!!!!
 (Meg egy puzzle, és egy gyöngyös kirakós játék. Egyszer majd jó lesz Zsebinek. )

Kaptam két hatalmas darab mosószappant a Tántitól. Igazi, békebeli, Dédi-féle darabok. 
Mire helyére kerülnek a dolgaink, beszerzem a többi hozzávalót is, és elindul a biomosás mifelénk. :o))))
(Pillanatnyilag sem mosogatni, sem pedig mosni nem tudok... a megszokott módon... Mosogató-mosógép sarokba állítva várja az üzembe-helyezést. Najóóóóvanááám! Mindkettőt megoldom azért másképp.)

Vasárnap siettem haza, hogy az első tűzgyújtásra itthon legyek. Enyém volt a lehetőség, hogy meggyújtsam a lángot. :o)))) Igaz, begyújtanom nem sikerült, de az élmény így is emlékezetes marad.

Úszás után Zsebiék is jöttek tüzet nézni, kandalló-meleget érezni. Mit mondjak, fűt rendesen. 
Még nincsenek fölszerelve a szabályozó kütyük a radiátorokra, van olyan meleg az emeleten, hogy csak na! :o))) Aszonta ma a gyerekem, hogy ő bizony nyitott ablaknál fog élni odafönn. 

Az emeleten helyükre kerültek az ajtók, Bélus fiam festi a szobákat. Lenn Papusom betonoz, vési a villanyvezetékek helyét, utána jön a falak rendbetétele... Gipszelés, csiszolás, festés, mittomén. Aztán a következő nagyobb falat következik: a lépcső befejezése. Az sem kicsi pénz, pedig már "csak" a lépcsőfokokat kell legyártani. Egyenként kell hozzá sablont készíteni, szinte mind a tizenhét darab más és más méret-forma... Hála Istennek, csigalépcsőnk lesz. :o))))A káosz alig csitult körülöttünk, de nagy lépést tettünk a végső cél felé.


Ma pedig Zsebire vigyáztam délelőtt. (Délután Nagyapó volt vele, míg Anya ügyeket intézett.)
Kiscsikó egyre többet jár, apró mancsaival mutogatja a mondókákat/énekeket, megmutatja fülét, száját, hol a pelus. 
Szereti nézegetni a telefonjainkban a képeket, profi módon "lapoz " az ujjacskájával. 
Már figyelni kell, nehogy kilógjon az ajtón, eléri a kulcsot (csörgeti veszettül), majdnem a kilincset is. 

Huncut szemével figyel, azonnal megjegyez, rögzít mindent az okos kobakjában, imádja az újdonságokat.

És továbbra is a legeslegeslegérdekesebb dolog a világon a Nagyi szemüvege, és igazán nem érti, miért nem játszhat vele. :o)))))4 megjegyzés:

 1. Háááát, Natimama, várakozásomon felülit teljesítettél! Jó vót nézegetni... (nem csak a tüzet...)

  Papusodéknak igazán csak dicséret jár!

  VálaszTörlés
 2. Mindjárt készen lesz minden. Nagyon ügyik vagytok. Utána pedig Zsebi gyerek éjjel nappal nagyijával lehet. Ez lesz ám a jó világ.
  Na és akkor végre én is megyek dajkálni, babusgatni vigyázni rá , ha ép arra lesz szükség.
  Jaj és el ne felejtsem mondani:
  Az a szép nagy tűz! Az ám az igazi boldogság. Főleg, ha füst nélküli.
  :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Garantáltan füst nélküli. :o)

   Az éjszaka elfelejtettem etetni (persze, mert a gép előtt bambultam!), kialudt a tűz. Arra lettem figyelmes, hogy hűvösebb a szoba. Már nem gyújtottam újra be, aludni így is jó volt. Reggel Papus kelt először, meggyújtotta, pár perc alatt átmelegedtek a radiátorok, nem egészen fél óra alatt finom meleg volt a lakásban.

   Törlés