Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2013. december 20., péntek

Jóóóvannna!



Nappal dolgozom, éjjel sütök. Egész héten. Napközben Ilcsi süt.
Készen van a kétféle bejgli, a mézeskalács, a csokis tetejű linzer, a zserbó, a hókifli. Készül majd még egy adag bejgli, mézes krémes, habkarika a fenyőre, és kétféle szaloncukor. Egyiket Ilcsi készíti, másikat én. Hétvégére maradt némi takarítás (tényleg minimális). Hétfőn a friss húsok, zöldségek beszerzése. Kedd hajnalban vesszük meg a halat Papusommal. A forgatókönyv átbeszélve/egyeztetve, itt van a fejünkben. Harminc embert várunk az ünnepek alatt, persze nem egyszerre.
Erre az ünnepre várok, mióta beköltöztünk ebbe a lakásba.
Régen úgy volt, hogy egyik évben nálunk, másik évben valahol, valakinél a családban. Akkoriban lakótelepen laktunk, tágas, nagy lakásban, nálunk fértünk el leginkább.
Kőkemény munka az ünnepre készülődés, nem mondom, de öröm nekem is, Ilcsinek is.
Zsebi pedig élvezi, hogy körülöttünk sertepertélhet...














Élvezi a TERET, ami lett körülötte a kibővített konyha/ebédlővel. Sürög-forog, énekel, táncol... "játod, mama?" mutat a lámpaernyő felé, "itt vojt ed cejebogáj... hááát nem hiszemej!"  A képzelőereje hatalmas... játszásiból eszünk, brumimacit gyógyítunk/altatunk, Bogyó és Babóca mesét álmodunk tovább... :o)))))

Hatalmas fenyőfát kapott ajándékba "jacibácijédzuskátój" (bár még nem látta, csak hallott róla) A más egyéb ajándékok mellé...
(remélem megérti majd mindenki a családban, ismerősök között, akit érint, hogy a szülők nem szeretnék, ha Zsebi összekötné a karácsonyt a bazinagy ajándékhalmazokkal. Nagyon pártolom ezt a gondolatot,  szorítok nekik, hogy sikerüljön megvalósítani.)

Valamelyik este, vacsora után mi, felnőttek ücsörögtünk az asztal körül, dumáltunk, ejtőztünk, csak Zsebi kéredzkedett ki a székéből, és kolbászolt leföl. Egyszer csak megállt mellettem, megsimogatta a karomat, és azt mondta:  "szijjja mama! te, hodvad mama?" Hát elolvadtam, nnna! :o))))


Kedden, az év utolsó mondókázós foglalkozásán, Kati ígért egy, a jelenlévők közt (heten voltak összesen) kisorsolt könyvet/CD-t ajándékba. Zsebire, mint rangidősre, bízták a sorsolást. Rögtön három cetlit is húzott, nehogymááá szó érje a ház elejét! Ő igazán megtett mindent, hogy minden résztvevő nyerjen valamit!
Kati pedig a háromból kihúzta a Zsebi nevét. Merugye aki tud, az TUD! ?o))))))










6 megjegyzés: