Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2013. december 8., vasárnap

Sűrű napok


Zsebi újra itthon van!!!

A feje tetején áll minden, de a gyerekek visszaköltöztek tegnap. A konyhában a csempézés még csak holnap/holnaputánra fog elkészülni. Holnap szerelik a villanyunkat is készre. Úgy terveztem, hogy a hétvégén megcsinálom a nagy munka utáni nagytakarítást, nem vállaltam semmilyen munkát. Na, ez az, ami nem jött össze. Csúszásba került a nagy munka, marad a takarításra a jövő hét, hétköznap, esténként. Fáradtan szoktam hazakerülni, nem örülök neki. De ez van, majd túl leszünk ezen is. (Nem akarom, hogy Ilcsi csinálja, hamar elfárad, egy bevásárlás is sok neki, elég, ha odafönt rendben tartja dolgokat. Azért odafönt tettem ezt-azt, mielőtt hazajöttek...)

Fázisfotók a mostani munkálatokról...

Más...
Jövő hét szerdán lesz a húgom 50 éves, meglepetés bulit szerveztünk neki, arra is készülni kell. Nem nyűg, de van vele feladat. Na, ebben tud segíteni Ilcsi! Salátákat, sülteket elkészíti kedden... :o))))))

És mindjárt itt a karácsony... Zsebivel mézeskalács sütést tervezek, más aprósütemény sütést, szerettem volna már a jövő hét végén ezzel is foglalkozni, de lehet, hogy takarítási munka is marad akkorra.


Ez persze most nem panasz akar lenni, hiszen mi akartuk, hogy karácsony előtt legyen rendben ebédlő, konyha.

A halálesetről...
A sógor Papusom nővérének /Áginak) a férje volt, 63 évesen ment el. Nyugdíjas biztonsági őrként dolgozott építkezéseken, útépítések mellett, a kocsija volt a munkahelye. November 28-án reggel a melósok mentek az építkezésre dolgozni, intettek Jani sógornak. Nem intett vissza. Odamentek hozzá, látták, hogy baj van, hívták a mentőket. Azok megállapították a halál tényét, hívták a rendőröket, mivel tisztázatlan körülmények között halt meg. Elrendelték a boncolást, amire viszont az engedélyt csak ezen a héten csütörtökön adták ki. Még nincs halotti anyakönyvi kivonat, nem lehet intézni semmit. A Jani nélkül Ági életképtelennek tűnik. Nem tudja fizetni a kocsi részletét (a házat már régen át kellett adniuk az eszközkezelőnek), ha kifizeti a szintén devizás személyi kölcsönét, marad húszezer forintja a megélhetésre (rezsire, élelemre, tisztálkodásra stb.). Ha valamelyik gyerek  (három lánya van családdal, mindegyik rengeteg nyűggel-bajjal), akkor nem tudja magát eltartani. Eddig nem kellett elmennie dolgozni, ha nehezen is, de házhitel nélkül talpon voltak valahogy. Manapság fiatalon sem könnyű munkára lelni, nem még majd' hatvan évesen. Hááátnnna!!!

Gergő régen járt erre (időnként megjelenik kajáért). Vele minden változatlan, nem tudok újat mondani.
Beszéltünk ugyan telefonon a héten, mondta, hogy jön, de nem így történt.
Már csak akkor készítem össze a szatyornyi élelmet, ha itt áll a kapu előtt...


Ilyenek vannak errefelé.


Ma is csak lélekben gyújtottunk gyertyát...
7 megjegyzés:

 1. Most nézem Katalinnál a mikulásünnep képeit.

  Én meg lemaradtam Zsebi első Mikulás találkozójáról... :o((((

  VálaszTörlés
 2. A nalunk meggyujtott gyertya nektek is vilagitott.
  Csaladilag mindenki aznap szuletett?
  Nagy oleles Neked!

  Stali

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mindenki. Csak a húgom, meg én születtünk egy napon. Négy év különbséggel. :o))))

   Törlés
 3. Sok erőt az eljövendő napokhoz!
  Boldogságot jó egészséget az előtted álló évekhez!
  Isten éltessen sokáig! A füled meg no azt hagyjuk ! Idővel úgyis bokáig fog éni.
  Zsuzsinak is Boldogat!
  Puszi
  Gy.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Borókám! Átadom Zsuzsalánynak is a köszöntést. :o)))))

   Törlés
 4. Nem tudom elmondani, mennyire örülök, h. jelentkeztél!
  Mikulás jövőre is lesz...
  Így, ablakcsere után együtt tudok érezni veled... nekem jövőre, v. utána (ha még leszek...) aktuális a festés, pénztárca-függő, de rászánni magam is nagyon nehéz.
  Nagyon sajnálom a sógornődet, biztos anyagi háttérrel is nehéz egy pár elvesztése... Ilyenkor mindig eszembe jut az én bölcs parasztasszony Édesanyám, aki belénk nevelte, h. nyújtózkodni a takaró hosszáig
  szabad... eddig hellyel-közzel sikerült betartani. Ez borzasztó helyzet lehet..
  A Zsebi fotók nagggyon jóóóók!!!
  Ha addig ne "látnálak"; nagyon boldog születésnapot kívánok!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Neked is Kati! :o))))

  VálaszTörlés