Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. május 25., vasárnap

Levél a távolba...


Ma meg az volt, hogy délután úgy döntöttem, kipróbáljuk a tésztagépet, és nagyon belefeledkeztem.
De nem ezzel kezdődött a nap, hanem a szavazással. Már korán reggel letudtuk a Papával. Miközben a szavazó helyiség felé haladtunk, hívott K, hogy megkapta az sms-t tegnap, csak túrázott, így ma válaszol, hogy a tortázást most kihagyja, mert rengeteg restanciája van odahaza, végzi a dolgait. Meg, hogy beszállna a családi ebéd költségeibe szívesen, csak ne maradjon el végleg. (Nem tudom Neked mondtam-e, hogy későbbre halasztottam a pünkösdi családi ebédet, több okból. Jönnek az erdélyiek, igaz nem tudjuk pontosan mikor, de valószínűleg júniusban. Aztán meg a Katáék is előre hozták az esküvői kerti-partit. Július közepe helyett június 14-én lesz. Ez így már sok lenne anyagilag.)
Szóval az a helyzet, hogy nagyon jólesett ez a telefon. Mondtam neki, hogy számítok majd rá feltétlenül, a bort nem bánom, ha Ő rendezi. És nem marad el a közös ebéd, csak későbbre tolódik. :o))))

Ma nem kellett főznöm, tegnap készült bőven húsleves, rántott csirke, petrezselymes újkrumplival, tzatzikival /Papának vettünk savanyúságot, ő nem szereti a joghurtos-tejfölös-kefíres izéket  :o)))/.
Torta is készen volt, csak csokizni kellett.






A délelőttöt takarításra szántam, de aztán Zsebinek nem volt kedve kimenni a játszótérre, így itthon maradt velem, hátul játszottunk a homokozóban.
Ilcsi kisétált Kismaszattal az Europarkba körülnézni, Zentének szandált kell venni, Bélák meg hátul dolgoztak ezen a hétvégén. Rendezik egy kicsit a terepet, hogy jobban elférjünk, normálisabban nézzen ki, meg ilyesmi…
Ebéd után mindenki pihizett kicsit, kávéztunk, mosogattam, molyoltam...

Ébredés után Nagyfiút köszöntöttünk. Szerdán volt 36 éves. :o)))))  Isssteni lett a túró rudi torta (ezt kérte)!








Nnna, és ezután jött a hirtelen ötlet (nem terveztem előre), hogy tésztát gyártunk Zsebi hathatós közreműködésével. :o)))))













Persze velünk volt Kismaszat is... :o)))





Közös Bélus-Bendegúz születésnapot terveztünk erre a hétvégére, de mindkét fiúcska beteg lett odaát. Így történt, hogy magunkban ünnepeltünk. 

Szóval ilyenek vannak mifelénk.








8 megjegyzés:

  1. Ja! És nálunk nem volt tartva gyereknap. Mert errefelé minden nap az van.
    Meg karácsony. Kiscsikó ma ide-oda röpködött közöttünk, és mindenkinek boldog karácsonyt kívánt. :o)))))

    VálaszTörlés
  2. Ilyen egy felhőtlenül szép nap :-) meg sok hasonló Karácsonyt kívánok ! (Olyan masina nincs amelyik meg is gyurja a tésztát ? )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a kérdést én is föltettem magamnak... de csak gondolatban. Mert az egész úgy volt jó, ahogy.

      Sokszor van, hogy én gyúrom/nyújtom/vágom a tésztát, a gyakorlat nem hibádzik. Deazééé... ez más volt. Itt csak a liszt és a tojás lett összedolgozva (kiló liszt, 10 db. hatalmas házi tojás), elég kemény tésztát kaptunk. kicsit nehezebb volt dolgozni vele... szokatlan volt.

      Törlés
  3. Minden boldogság ami jut neked, nektek azt megérdemlitek ha valakik Ti aztán valóban "megdolgoztatok" ezekért a szép napokért.
    Boldog Szülinapot Bélusnak!

    VálaszTörlés
  4. imádom olvasni a családi életetekről: nekem ez a klasszikus (mindig ilyenre vágytam,(sosem lett), megy a nyüzsi spontán , és közben olyan légkör árad, hogy innen távolról is megnyugtat, és erővel tölt
    imádlak benneteket, na

    VálaszTörlés
  5. lenyomod az Alt billenytűt, aztán a 3-ast megpittyented, és elengeded...akkor jelenik meg, amikor felengeded ♥♥

    VálaszTörlés