Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix
2 dl tejszín
60 dkg eper
25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
2 evőkanál vagdalt pisztácia
Elkészítés:
A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és
alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a
többit feldaraboljuk.
Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm
átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a
piskótát. Rásimítunk egy vékony krémréteget, és megszórjuk az eper felével.
Erre kenjük a krém felét, megszórjuk a maradék eperre, és bevonjuk a maradék
krémmel.
A torta tetejére a félretett epreket
felszeleteljük, a tortára rakosgatjuk, és megszórjuk pisztáciával. Kb. 1 órára
a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt levesszük a tortáról a
tortakarikát, és a szélére körben rátapasztjuk a babapiskótákat.
(mindmegette)
Természetesen itt sem szó szerint követtem a receptet. Cukorból kevesebb, eperből jóval több (kilónyi) került a műalkotásba. A pisztáciát pedig szeletelt mandula helyettesítette.
Nem kifogásolta senki a változtatásokat. :o)))
Köszönöm szépen a receptet ! A valtoztazasod szerint fogom készíteni :-)
VálaszTörlésNagyon szívesen! :o)))))
TörlésKellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok!
/Van egy olyan érzésem, hogy más gyümölccsel is kiprószáljuk majd... :o)))/
Mostanában, ha benézek hozzád (nem ritkán...), 5-6-7 látogatód van. Asszem, nem (csak) a recept miatt... Esetleg egy kollázs? csak, h. gyakorold...
VálaszTörlés5-6-7 látogatóóó???? Biztos vagy benne, hogy itt voltál, mikor ezt tapasztaltad?
TörlésIgen! Most éppen 4-en vagyunk..
Törlés