Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. november 27., csütörtök

Unokáimnak


... és, amikor meglátta a kezemben a fényképezőgépet, szembefordult, és azt mondta: csííííííííz!   
Nemrég született, és holnap már nyolc hónapos „…majd megtanulom veled újra,
hogy mi a fű,
mi a szél,
mi az ég, és
hol van éjjel a fény, és
miért nem esik le a csillag az égről.”
(Ratkó József)

6 megjegyzés:

 1. csodálatosak a kisgyerekek
  imádnivaló kistestűek olykor megnevettetnek, olykor megríkatnak, tanítanak, ölelnek, csodálnak és dicsérnek rajongásig, olykor azt figyelik mit utánozhatnak még...és mindeközben fergeteges gyorsasággal érnek utol minket, a cammogókat...

  VálaszTörlés
 2. néha azt hiszem, azért jöttek, hogy életet leheljenek belém, csontjaimba erőt, fejembe nevetést, lelkemet emelni...pedig ők csak élik az életüket : azt a nagyon fontosat és komolyat, amit csak nevetve lehet kibírni

  VálaszTörlés
 3. Ha nem írnád/tudnám, min. egyévesnek gondolnám.... Még mindig CSAK irigykedek... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Naaaagy!
   ... és... valahogy olyan gyorsan történik vele minden. Épp' csak hat hónapos volt, ülni még alig, de állni tudott. Ma már biztonsággal ül, ha fölállt, vissza is tud tottyanni a popsijára. Mászik át mindenen (rajtam is, ha hasalok mellette a földön), nyúl a tárgyakért. Próbálgatja a pápá-mozdulatot /vagy azt jelenti ez, hogy kérek? nem tudom... :o)))/. Már nem ökölben van a keze, ha tapsikolunk, bár magától még nem csinálja.
   Sokat vigyorog, jó kedélyű kisbaba. Nagyokat kacag a bátyján, elég, ha csak beszél hozzá. Jól viseli Zsebgyerek temperamentumos szeretetét (a bántásait is, bár az már egyre ritkább, és egyre "finomabb"... ha lehet a bántásra ilyen jelzőt használni).
   Csak az a második fog! Az nem akar kibújni. Pedig NAGYON ott van az ínyében... duzzadt, fehér, olyan, mintha. És mégsem. És azzal bizony kínlódik.


   És egyszer csak TE IS NAGYANYÓ LESZEL! :o)))

   Törlés
  2. tényleg szokatlan (nekem), hogy ennyire fejlett, a testvérképeken is olyan nagynak, okosnak, ügyesnek látom
   (simán elhinném, hogy elmúlt egy éves:))

   Törlés