Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2017. augusztus 20., vasárnap

Ufó a kertben







Mielőtt mesélnék a hétvégi dolgainkról, egy kérdés: tudja valaki, hogy tabletról, illetve okos telefonról hogyan lehet bejegyzést írni, képet tölteni, szóval blogot szerkeszteni?
Ha van tapasztalás, kérlek osszátok meg velem! Mobil-netem lesz, de az asztali gépet egy ideig nem fogjuk tudni netezésre használni.

Erre hétvégére is (immár másodjára) teherautót béreltünk, hogy a következő adag holmink lekerüljön Mikisfalunkba. Ez úgy van, hogy péntek délután a fiúk elmennek a kocsiért, szombat-vasárnap fuvarozunk, hétfőn kilencre pedig visszavisszük a járművet.

Most egy kicsit bonyolultabb volt a pakolás. Péntek délután elsőként Érden, majd a Dédinél, végül nálunk pakoltuk meg az autót. Hiú remény volt, hogy elég lesz az egy fuvar, hamar látni lehetett, hogy meglesz most is a vasárnapi menet is. Elképesztő sok holmija tud összegyűlni egy családnak az évek folyamán! Nálunk pedig nem egy, hanem négy háztartás cuccai utaznak most egyik helyről a másikra: eladtuk Mártont, ott is komplett háztartás volt (hiszen AnyósomMamiék ott éltek), aztán van az Anyukámé, a fiataloké, és persze a miénk. Hát, nna!

Hezitáltunk rendesen hét közben, költözzünk? Ne költözzünk? Lesz sok víz? Vagy egyszerűen csak esni fog egy kicsit, és kész? Az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy mégiscsak jöjjön az a kocsi, lesz, ami lesz.
Hát lett! Tegnap 37 fok volt, az izzadtság csorgott rólunk. Ma meg az eső. Nem kicsit. Hosszú nadrág, pulóver, zokni, 17 fok...
Mire a fiúk befejezték a pakolást, persze, hogy kisütött a nap!




De, azért jó nap volt ez a mai is, és még ufót is láttam a kertünkben... :D :D :D



... meg szépségeket...






















Tegnap reggel, mire aprónépség fölébredt, mi már messze jártunk. Zsebi megállt a szobánk ajtajában, és megjegyezte: Azért az ágyat itt hagyhatták volna! (Reggelenként első dolga volt, hogy bekuckózott a paplan alá) 

De az ágy már Mikisfalunkban van, egyedüli bútorként bent a házban...


A többi bútor garázsban, műhelyben.

Nem baj, hogy nincs más bútor, de jó volt ücsörögni a fotelban. :)

A fotelt, egy kanapét, csillárt, és lámpaburákat, a karnisokat az előző tulaj hagyta ott, mert az új lakásában nem tudja használni.


Ez lesz a Dédi szobája



Ebbe a helyiségbe lépünk be a bejárati ajtón (van egy bejárat a teraszról a konyhán keresztül is a lakásba). Valószínűleg ez majdan télikert lesz.


(Persze minden festés, rendbe-tétel előtt, úgy, ahogy a bácsi kiürítette. Nálunk visszafogottabbak lesznek a színek...)

Örököltünk még egy macskát (őt még sosem láttam, csak etetem!!! Így fotóm sincs egyenlőre róla), és szobakerékpárt is.
Ez utóbbit vajon miért??????? :D :D :D :D :D :D :D 





Szóval  zajlik az élet, állandó mozgásban vagyunk (és leszünk is még egy darabig, ezt már látni).

Ilcsi holnap reggel befekszik a kórházba, igaz csak egy napra, kivizsgálásra. Reméljük TÉNYLEG így lesz, és kedden reggel hazahozhatjuk!


Ráér még a kicsi Bogát! Szeptember elejére jelezték az érkezését. 













4 megjegyzés:

  1. Végre minden lmod teljesül. Kert, boldogság, béke, nyugalom. Megérdemelsz mindent mi jó és szép. Itt volt az ideje. Ölellek Kincsem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is Téged! Figyelem ám minden mozdulatotokat, amit a kertben tesztek. 😊😊😊

      Törlés
  2. Szép a környezetetek. Úgy látom nagyon jól vásároltatok, s ez a bácsi! Ritka az ilyen. Jó munkálkodást nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Holdgyöngy! Igen szerencsések vagyunk úgy az új házunk régi tulajával, mint a régi lakásunk vevőjével. Ő is egy tündéri nő. ❤❤

      Törlés