Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. augusztus 31., vasárnap

Margitszigeti séta... kihegyezve a vadasparkra... :o)))

Régen készülünk már, Zsebivel meg pláne. Röhej, de tavaly egyszerűen nem találtam oda. Igaz akkor ettek a szúnyogok, hadakoztam velük, másra figyeltem. Azért megnéztük a teknősöket akkor is.
Ellenben most az eső akart elriasztani, hazazavarni, de juszt sem engedtük. Igazunk volt, kicsit lettünk csak vizesek, és nagyon sok élménnyel gazdagabbak. 

Zsebi továbbra is tartja a három lépés távolságot az állatoktól. Nem lovagol, még pónin sem, csak dobva hajlandó etetni őket, és bármennyire izgatja is valamelyik, csupán távolról méregeti. De élvezte a mai napot, nem akart hazajönni... cselhez folyamodtunk. Addig-addig sétáltunk/futottunk/vakondtúrást számolgattunk/díszítettünk, míg egyszer csak ott volt a busz az orrunk előtt. Annak pedig háromévesnek nehéz ellenállni, mint tudjuk.:o))))) Elfelejtettük viszont megnézni/meghallgatni a szökőkutat, úgyhogy nemsokára vissza kell menni. De akkor már Anyával, Apával, Regőssel.
Ennél nagyobb bajunk soha ne legyen!10 megjegyzés:

 1. Tudod, azt hittem csak az én unokám fél az állatoktól, mert kicsit megijesztgették, főleg a macskák iránt.Nagyon szépen írtad le a "menekülést".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsebit nem ijesztgette senki, mégis távolságtartó az állatokkal.
   Érdekes dolog ez. Talán érzi a zsigereiben, hogy anyája is ilyen. Pedig apa nagy-nagy állatbarát. Erősen készülődik egy vizsla örökbefogadására. Akit majd Hubának fognak hívni. :o)))) Kíváncsian várom, mi lesz ebből. :o))
   Volt már a családban olyan, aki kifejezetten félt a kutyáktól. Aztán a szülők kerítettek egy tündériédes tacskólányt. Jót tett. Ma már egy tálból cseresznyézik a nemtudommilyen kutyájával. :o))) (Bár én is nagyon szeretem a kuttyokat, ezt azért túlzásnak tartom.)

   Törlés
 2. Gyerekkorunkat adtad tovább. Olyan finom érzés volt olvasni. Megélni még jobb lehetett. Ölellek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Margitsziget, a Szent István körút... jó visszaemlékezni.
   Jó gyerekkorunk volt. Szegény, de jó. :o))))

   Törlés
 3. Mindig nagyon örülök, ha írsz, de ezt most különösen szerettem, :)
  ugyanott sétált Bogi lába, és nézte a (hozzáképest) NAGY állatokat, tavaly (előtt?) ugyanígy :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondoltam. :o))))
   Bogi hajlandó volt etetni/simogatni az állatokat?

   Törlés
 4. Hatvan évvel ezelőtt életkorban Zsebi voltam, kevés állatélménnyel /Sztalinvárosban/, inkább városi kalandokkal, Dunával, szökőkutakkal. De jó ennek a parányi srácnak, hogy már ennyi mindennel megismerkedhet! De jó nektek, hogy ebben ügyesen segítitek, s közben ti is gyönyörködtök gyerekben, természetben, együttlétben!

  VálaszTörlés
 5. Nagy a csönd... lassan itt a születésnap, ugye?
  Gratula szeretettel az ünnepeltnek!
  Remélem, ha addig nem is, de a "rendezvény"-ről beszámolsz!
  :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, szombaton ünneplünk. Zsebit, és a Zsuzsalányt. Mostan izgulok nagyon. Elvégre süni-tortát sütök a háromévesnek. :o))))

   Törlés
 6. Lesz fázisfotós tudósítás?
  :) :) :)
  Zsuzsalány ezek szerint megérkezett. Szurkoltam....

  VálaszTörlés