... habcsókot készítettünk
Anya pedig a fenyőfára a habkarikákat, habszívecskéket.
Ezek a habcsókok mennyei finomságok. (Pedig én nem is szeretem az ilyen tömény édességet!)
Kívül roppanós, belül csupa lágyság. Első menetben kakaós, mandulás-csoki-pasztillás változat készült. Még lesz belőle egy adag, erdei gyümölcsös változatban. :o)))
Meggyújtottuk a HIT gyertyáját ma.
Amihez reggel, a nap, és az adventi időszak indításaként Borókám adta meg az alap-hangulatot.
A családom pedig hozzátette a magáét. :o)))))
(Pedig én nem tudtam új adventi koszorút készíteni. Maradt a tavalyi, új gyertyákkal...
De, ugye nem ez a lényeg?)
A lényeg az a szívedben van. Mindannyian hozzád járunk melegedni. Kell ennél több és szebb ajándék. Nem a koszorú a lényeg. A gyertya meleg fényében van az erő. Azt pedig meggyújtottátok közösen.
VálaszTörlésMeg bizony, közösen. Meggyújtottam a gyufát, Zsebi kezecskéjébe adtam, fogtam közben a kezét, és együtt lobbantottuk föl a gyertya lángját... nagyon finom volt!
VálaszTörlésAztán nem győztük hessegetni Kiscsikót a gyertyák közeléből, mert szerette volna az összeset gyújtani, elfújni, gyújtani, elfújni, gyújtani... :o)))))))
hogy kell ilyen fini habcsókot?
VálaszTörlésÍgy, ni: :o))))))))
TörlésHozzávalók:
Alap habcsók
40 dkg porcukor
5 db tojásfehérje (20 dkg)
1 ek almaecet
1 csapott ek kukoricaliszt
4 ek mandulapehely
Kakaós
2 ek cukrozatlan kakaópor
Gyümölcsös
4 dkg erdei gyümölcs mix (2 ek pürésítve)
0.5 lime-ból nyert limelé (egy fél)
0.5 lime-ból nyert lime héja (egy fél)
0.5 csapott ek kukoricaliszt
Elkészítés:
Alap habcsók
1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.
Kakaós
1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.
Gyümölcsös
1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.
sütési hőfok: 90°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Isssteni, de TÉNYLEG! :o))))))
édes vagy drága nati, nagyon köszönöm (a lányom él-hal érte)
Törléstudom, Zsebi kezével:))))
VálaszTörlés... is....
TörlésVagy Bogi-kézzel... :o))))
:))
TörlésHabcsók.....Írom is a recept listámba,köszönöm!!!!!
VálaszTörlésSzívesen. :o))))
Törlés