Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. november 30., vasárnap

Advent első vasárnapján



... habcsókot készítettünk



Anya pedig a fenyőfára a habkarikákat, habszívecskéket.



Ezek a habcsókok mennyei finomságok. (Pedig én nem is szeretem az ilyen tömény édességet!)
Kívül roppanós, belül csupa lágyság. Első menetben kakaós, mandulás-csoki-pasztillás változat készült. Még lesz belőle egy adag, erdei gyümölcsös változatban. :o)))





Meggyújtottuk a HIT gyertyáját ma. 
Amihez reggel, a nap, és az adventi időszak indításaként Borókám adta meg az alap-hangulatot.
A családom pedig hozzátette a magáét. :o)))))

(Pedig én nem tudtam új adventi koszorút készíteni. Maradt a tavalyi, új gyertyákkal... 
De, ugye nem ez a lényeg?)



10 megjegyzés:

  1. A lényeg az a szívedben van. Mindannyian hozzád járunk melegedni. Kell ennél több és szebb ajándék. Nem a koszorú a lényeg. A gyertya meleg fényében van az erő. Azt pedig meggyújtottátok közösen.

    VálaszTörlés
  2. Meg bizony, közösen. Meggyújtottam a gyufát, Zsebi kezecskéjébe adtam, fogtam közben a kezét, és együtt lobbantottuk föl a gyertya lángját... nagyon finom volt!
    Aztán nem győztük hessegetni Kiscsikót a gyertyák közeléből, mert szerette volna az összeset gyújtani, elfújni, gyújtani, elfújni, gyújtani... :o)))))))

    VálaszTörlés
  3. hogy kell ilyen fini habcsókot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így, ni: :o))))))))

      Hozzávalók:

      Alap habcsók
      40 dkg porcukor
      5 db tojásfehérje (20 dkg)
      1 ek almaecet
      1 csapott ek kukoricaliszt
      4 ek mandulapehely

      Kakaós
      2 ek cukrozatlan kakaópor

      Gyümölcsös
      4 dkg erdei gyümölcs mix (2 ek pürésítve)
      0.5 lime-ból nyert limelé (egy fél)
      0.5 lime-ból nyert lime héja (egy fél)
      0.5 csapott ek kukoricaliszt

      Elkészítés:

      Alap habcsók
      1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
      2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
      3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
      4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
      5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.
      Kakaós
      1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.

      Gyümölcsös
      1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.

       sütési hőfok: 90°C
       sütési mód: hőlégkeveréses

      Isssteni, de TÉNYLEG! :o))))))

      Törlés
    2. édes vagy drága nati, nagyon köszönöm (a lányom él-hal érte)

      Törlés
  4. Habcsók.....Írom is a recept listámba,köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés