Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. november 15., szombat

Hangolódás



Talán még soha ennyivel az ünnep előtt nem vált gyakorlattá az elmélet!
Mindig volt tervezés/szervezés jó előre... lélekben. Aztán az uccsó pillanatban kapkodtuk a fejünket... mit is kell(ene) még tenni... készíteni... Most pedig haladunk szépen, szisztematikusan előre az eltervezett úton. Novemberben: takarítás. A hónap végéig tervezzük teljesen befejezni, az adventi időszakban már csak a napi rendrakás, porszívózás, fertőtlenítés maradhat feladatnak. 

Varródnak az új függönyök, ablakra, ajtóra, szépek lesznek. 

Megvan, melyik hétvégén sütjük meg a habkarikát, mézeskalácsot.

Ma a Nyanyussal megterveztük az adventi naptárat. Hatalmas filc-fenyőn lesz a huszonnégy zsebecske, a fenyő mögül pedig a Mikulás lesi, vigyázza, hogy a zsebecskék minden napra rejtsenek valami érdekeset/jót/finomat. Hétfőn megyünk filc-beszerző körútra. Szabni, végső formába önteni, ezt még én is vállalom, a varrásra kell beszerveznem Papust /vagy a Zsuzsa lányt... vagy valaki mást... :o))))/


Félretéve a tejesdobozok, előkeresve a piros akril festék, hogy a csillagokat a lakásdíszítéshez elkezdjem gyártani. Már csak az ecseteimet kéne előbányásznom valahonnan. :o)))

Megvolt az elő-kóstolás mákból (tavaly nagyon megjártuk, ráadásul a rossz mákból ajándék bejgli készült, szóval ezerrel jobban figyelünk!), úgy tűnik tutijó beszerzőhelyre tettünk szert. Jövő héten meg is vesszük a karácsonyi adagot. Azt nem tudom még, hova dugom, hogy ne fogyjon el idő előtt, de lesz, ami lesz, ugye, egyszer élünk! :o))))

Persze az ünnepi étkek frissen készülnek majd. Halászlé, töltött káposzta, mexikói husi, saláták, sütemények.

Ajándékkönyvek rejtőzködnek a szekrény alján, és az idén, remélem, sikerül egy régi ötletet megvalósítanom! Zsebinek pont most való az ilyesmi, nagyon izgulok, sikerül-e? örül-e majd? Izgalmas ez nagyon! :o)))

Már csak Kismaszat ajándékát kell kitalálnunk, az összes többi aprónépnek van ötletem.

És hát az elő-ünnepeink! November végével (jesszus! már itt tartunk!), megkezdődik a születésnapok sora. Olyan régen süttem tortát! Emlékeztek Zsebi Sün Somájára?

Csak még az adventi koszorúnkat nem tudom... milyen legyen? Használjam a tavalyit? Vegyek újat? Csináljam azt is magam? De hogyan, miből? Hát semmi sem lehet tökéletes, na! :o))



És közben a testvérek ma először EGYÜTT fürödtek! 




Megzabáljam őket, vagy zabáljam meg őket?  :o)

♥ ♥ ♥ ♥





5 megjegyzés:

  1. Minden évben új izgalommal tölt el a készülődés öröme. Mindig más más aktualitások kerülnek előtérbe . Ettől olyan jó.. Nagyon szép emlékeket idéztél fel. Egyszer régen, amikor a lányok kicsik voltak pont így készültünk a karácsonyra. Most pedig már ők segítenek. Kevesebb a kézműves dolog, de több a közös készülődés. Most ettől születik meg az adventi varázslat.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van: advent az advent. Minden évben izgalommal, nálunk a végén pici kapkodással, de így jó ez.
    Ma erre járt Zsuzsa lány, és megbeszéltük a közös ebédet is: időpont, menü, minden helyére kerül lassan, lassan... fejben. :o)))

    VálaszTörlés
  3. sikerült az adventi naptár? mit döntöttél a adventi koszorúra? mi az a titkos régi ötlet?
    ANNYIRA SOK KÉRDÉSEM VAN, DE ÚGY IZGULOK:))))

    VálaszTörlés