Kicsit korábban érkezett ma az "Úgy ennék valami édességet!" érzés, mint máskor. Papus nézte a Forma1-et felvételről, amikor eszembe jutott, sütni kéne valamit. Igenám, de nagyon üres a kamra/hűtő!
Körülnéztem itt is, ott is, föllapoztam a horváthilonámat, aztán belefogtam.
Ez lett belőle:
Itt a recept is, ha kedvet kapnátok egy kis sütéshez.
Lekváros lepény
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 3 kanál barack- vagy málnalekvár, 10 dkg dió, egy késhegynyi szódabikarbóna, egy citrom reszelt héja.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, hozzákeverjük kanalanként a 3 kanál lekvárt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kisebb méretű, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejére vágott diót hintünk, és egyenletes, közép-meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Kiborítjuk, és ha kihűl, tetszés szerint darabokra vágjuk. Sokáig eláll.
Szó szerint ezt írja Horváth Ilona.
Persze nem én lennék, ha ugyanígy készítettem volna!
De csak ici-picit változtattam rajta, no! :)
Került a lisztbe csipetnyi só, cukorból viszont csak 10 deka, és a tetejére, a dió mellé alma-darabkák is szóródtak valahogy. A szilvalekvár csak azért, mert nincs itthon se barack,se málnalekvárom.
Nem fog rám száradni...
Kalánkám! Ügyes vagy, mint mindig!
VálaszTörlés