Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2015. október 12., hétfő

Őszi hétvége Inárcson


... helyzetjelentés a távollévőknek... :)




Jeges szél cibálja odakint a fákat, bokrokat, virágokat, idebent finom meleg van.

Túl vagyunk az ebéden, kávén, elmosogatva, konyha, ebédlő, minden rendben. Édesség utáni vágyunkat is sikerült jégkrémbe fojtani... ha már a meggyes pitét nem tudtam elkészíteni. :)

A baromfiudvar lakói köszönik, jól vannak, egyikük ugyanazon a fészken ül tegnap óta, olyan, mintha tojáson kotlana. Nem kéne, mondja a Józsi, télen nem kellene kiscsirkét gondozni. Hessegethetnénk, persze, de mindhiába. Az a buta tyúk ezt másképp gondolja.
Papus egyébként 17 darab tojást szedett össze két nap alatt.



Kisebb rekesznyi dió volt lehullva, azt összeszedtem, leveleket is egy kupacba kotortam, még mielőtt a nagy eső tiszteletét tette errefelé.








Papus időnként körbejárja a birtokot, szemlét tart állat, és növény fölött, etet-itat, ha úgy hozza a szükség, de egyébként beleragadt a Józsi foteljába, fülével a tévét hallgatja, szemével a telefonján keresztül az internetet bűvöli.
Kijelentette, hogy neki egy ilyen fotel (és hozzá a HELY, EGY SZOBÁNYI, ahová tehetjük, teszem hozzá én), és ilyen tévé KELL!

Időnként beszélget is a telefonnal... najóvannna, velem is... jól elvan. :o)))))
Én meg olvasok, ha már a sütés nem jött össze.

Kicsit azért sajnálom, hogy nem sikerült csipkebogyót szednem valahol, így nem tudtam elkezdeni az őszi ajtódíszünket, ami hasonló lesz, mint ez itt. Teljesen beleszerelmesedtem, nanááhogy KELL nekem!

Sétáltam a kertben, mielőtt megérkezett a cudar idő. Mi minden szépség van még most is! Piroslik az érett paprika, harsogó zöld a zeller, finomabb zöldben kelleti magát a lestyán.













... és a végén lett meggyes pite is (már itthon...). :o))))









5 megjegyzés:

  1. Örülök, ha tetszik a koszorúm ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszik, bizony! Lesem nap, mint nap, mik vannak rajta. Mindig fedezek föl újdonságot, és jut eszembe más ötlet, ami még lehetne. Ez jó! :o))))

      Törlés
  2. Aranyos, kedves beszámolóidat öröm olvasni! Mindig elönt tőle valami otthonosság, megértés, azonosan gondolás! De jó, hogy vagytok, hogy ilyenek vagytok!

    VálaszTörlés
  3. Mikor írtam, arra gondoltam, micsoda hülyeség ezt ide leírni. Sms-be, emailbe kellene elküldeni annak, akinek szánom. Aztán hagytam... hiszen ez egy napló... féleség, a mindennapjainkról.

    Köszönöm kedves szavaitokat! :o))

    VálaszTörlés