Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2015. október 19., hétfő

Szemüveg



A fotón egy régebbi régi szemüvegem van, ami csak távollátó. Amikor ez készült, még csak távolba láttam rosszul, a közellel nem volt baj


Itt lenne az ideje egy új szemüvegnek. A régi már erősen megkopott (a lencséin), a kerete is nyeklik-nyaklik, letörött az egyik kis pöcök, ami "ráülteti" az orrnyeregre... szóval több sebből vérzik. Konkrétan használhatatlan. A régi-régi szemügém meg... ááááh! Az már csak arra jó, hogy az utcán aránylag balesetmentesen tudjak közlekedni.

Na, ja! Kétféle (közelre is, távolra is szemüveg kell már) dioptria egybecsiszolva, fényre sötétüljön, meg a keret is "álljon" valahogy... summa summarum cirka nyolcvanötezerből már ki is hozható. Most, ebben a hónapban. 
Merthogy az október a látás hónapja, ezért a lencse árából adnak 40 % engedményt, a teljes ár (csak a lencsére!) százhatezer jó magyar forint.

Hát nem is tudom. 
Ezt még emésztenem kell egy kicsit.






4 megjegyzés:

  1. Az OFOTÉRT-nél az ilyen lencsére most 50% az engedmény.
    Igaz, én sosem tudtam megszokni. Lépcsőn nem lehet biztonságosan közlekedni vele. Le kell venni, mert alul az olvasó rész van. Vagy kiu kell nézni alatta!
    Csak egy tipp: ne válassz olyan keretet hozzá, aminek fémből van a szára. Minduntalan eldeformálódik, és újra, és újra be kell állíttatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt a deformálódást már én is megtapasztaltam. Még nem döntöttem szemüveg-ügyben.

      Törlés
  2. Nekem AKCIÓSAN AJÁNLOTTAK TRIFOKÁLISAT 150.000 forintért. Lemondtam róla, váltogatom a régieket. S tudd, a bifokálishoz tv nézéshez külön szemüveg kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nincs mit váltogatnom...

      A tönkrement szemüveg is ilyen összecsiszolt volt. Rövid, és távollátó egy lencsében. Nem kellett másik szemüveg a tévézéshez. Bár.... amennyit én tévézek...

      Törlés