Amikor eldöntöttem, hogy indulok a versenyen, gondoltam valamit. Elképzeltem a receptet, kitaláltam a formát (A szőlőfürt-forma ötlete innen jött.). Aztán beszélgettem a csajokkal, és Krisztina is gondolt hozzá valamit. Jónak tűnt az ötlete. Így indult a közös sütésünk.
Aztán, minden tiltakozása ellenére, erre a versenyre párosan neveztünk Krisztinával. Nagyon készültünk rá. Először ő sütött egy próbát otthon, majd a verseny előtt két nappal nálam is készítettünk egy szőlőfürtöt (csak nem töltöttük meg a szőlőszemeket, és így is megettük egy ültő helyünkbe). A próbasütések során tovább gondoltuk a sajtkrémet, kitaláltuk az egészhez a tálalást. A Sors pedig nagy rendező, úgy intézte hát, hogy a verseny előtti napon szüreteljünk egyet... lett szőlőlevél, szőlőfürt, minden. :o))
Vasárnap reggel már nyolckor a konyhában dolgoztunk, megadtuk a módját tésztának, sütésnek, díszítésnek.
Lássuk, mi lett belőle. :o)))
Manókák is aktívan részt vettek :o))) |
Trükközés... :o))))))) |
Hát nem gyönyörűűűség már így is?! |
Megsütöttük... |
... szétszedtük... |
... megtöltöttük... |
... újra összeraktuk. |
Aprónép is sütött |
Versenymű (és mellette a plusz-pogi kóstolónak) a standon |
Krisztina nem volt hajlandó fölmenni a színpadra :o))) |
Örülés van |
Futás vissza még egy díjért... :o))) |
Vigyor-banda |
Az első díj, és a közönségdíj is a mienk lett! Jupppíííí!!!!
Nagyon jó volt molyolni vele, együtt lenni! Szóval jó nap volt ez a vasárnap is.
Most pedig megyek, és sütök egy jóóó nagy adagot, mert a fiúk kiakadtak mindenhol, hogy nekik nem jutott (elég).
A receptet is ígértem valakinek.
Juhtúrós pogácsa, sajtkrémmel töltve…
kicsit másképp* J
Hozzávalók:
tésztához:
75 dkg liszt
15 dkg zsír
50 dkg juhtúró
1 tojás+ 1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg élesztő
4 dkg só
Tészta készítése:
A lisztet a sóval elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt
(szárazon). Ezután hozzáadom a zsírt, margarint, juhtúrót, tojást, tejfölt.
Összegyúrom, majd 1 órát szobahőmérsékleten kelesztem. A megkelt tésztát nem túl vékonyan kinyújtom
és (apró) pogácsa-szaggatóval kiszaggatom. Tepsire téve megkenem
tojásfehérjével (esetleg reszelt sajttal is meg lehet szórni), majd újabb 20
percig kelesztem. Mielőtt sütőbe kerül, még megkenem a tetejét tojás sárgával.
Légkeveréssel, 170 oC-on 30 percig sütöm.
Sajtkrém
hozzávalók:
2 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
ízlés szerint só, bors
reszelt füstölt sajt.
készítése:
2 dl tejből, és 2 púpozott evőkanál lisztből, ízlés szerinti
sóval, borssal sűrű besamelt készítek.
Amikor kihűlt, belekeverem a tejszínes krémsajtot és
botmixerrel alaposan kikeverem. A végén reszelt füstölt sajtot teszek hozzá, és
ezzel töltöm meg a pogácsákat.
* A "kicsit másképp" persze a formáját akarja jelezni... :o))))
Jaj, de szép let!!!! És milyen ügyesek vagytok!!! ♥
VálaszTörlésKöszönjük! :o)))
Törléshát, hallod, én ámulokbámulok,
VálaszTörléshonnét van ennyi energiád
ennyi ötleted, türelmed, kedved, stb.
csodalény
és fantasztikus na,
fokozhatatlan
♥
Imádom! :o))
TörlésNem tudok sütni, úgyhogy csak nyelek nagyokat :)
VálaszTörlésNagyon ügyesek vagytok!!! Ötletes és jól néz ki a sütitek. Jó helyre került az a két díj. Gratulálok!!
Köszönjük! :o)))
Törlés