Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2015. szeptember 21., hétfő

Sodrófadíj





Amikor eldöntöttem, hogy indulok a versenyen, gondoltam valamit. Elképzeltem a receptet, kitaláltam a formát (A szőlőfürt-forma ötlete innen jött.). Aztán beszélgettem a csajokkal, és Krisztina is gondolt hozzá valamit. Jónak tűnt az ötlete. Így indult a közös sütésünk.
Aztán, minden tiltakozása ellenére, erre a versenyre párosan neveztünk Krisztinával. Nagyon készültünk rá. Először ő sütött egy próbát otthon, majd a verseny előtt két nappal nálam is készítettünk egy szőlőfürtöt (csak nem töltöttük meg a szőlőszemeket, és így is megettük egy ültő helyünkbe). A próbasütések során tovább gondoltuk a sajtkrémet, kitaláltuk az egészhez a tálalást. A Sors pedig nagy rendező, úgy intézte hát, hogy a verseny előtti napon szüreteljünk egyet... lett szőlőlevél, szőlőfürt, minden. :o))

Vasárnap reggel már nyolckor a konyhában dolgoztunk, megadtuk a módját tésztának, sütésnek, díszítésnek.

Lássuk, mi lett belőle. :o)))







Manókák is aktívan részt vettek :o)))



Trükközés... :o)))))))






Hát nem gyönyörűűűség már így is?!












Megsütöttük...




... szétszedtük...



... megtöltöttük...


                                   









... újra összeraktuk.






Aprónép is sütött



Versenymű (és mellette a plusz-pogi kóstolónak) a standon



Krisztina nem volt hajlandó fölmenni a színpadra :o)))



Örülés van



Futás vissza még egy díjért... :o)))












Vigyor-banda







Az első díj, és a közönségdíj is a mienk lett! Jupppíííí!!!!

Nagyon jó volt molyolni vele, együtt lenni! Szóval jó nap volt ez a vasárnap is.

Most pedig megyek, és sütök egy jóóó nagy adagot, mert a fiúk kiakadtak mindenhol, hogy nekik nem jutott (elég).



A receptet is ígértem valakinek.

Juhtúrós pogácsa, sajtkrémmel töltve… kicsit másképp* J

Hozzávalók:
tésztához:
75 dkg liszt
15 dkg zsír
50 dkg juhtúró
1 tojás+ 1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg élesztő
4 dkg só
Tészta készítése:
A lisztet a sóval elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt (szárazon). Ezután hozzáadom a zsírt, margarint, juhtúrót, tojást, tejfölt. Összegyúrom, majd 1 órát szobahőmérsékleten kelesztem.  A megkelt tésztát nem túl vékonyan kinyújtom és (apró) pogácsa-szaggatóval kiszaggatom. Tepsire téve megkenem tojásfehérjével (esetleg reszelt sajttal is meg lehet szórni), majd újabb 20 percig kelesztem. Mielőtt sütőbe kerül, még megkenem a tetejét tojás sárgával. Légkeveréssel, 170 oC-on 30 percig sütöm.
Sajtkrém
hozzávalók:
2 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
ízlés szerint só, bors
reszelt füstölt sajt.
készítése:
2 dl tejből, és 2 púpozott evőkanál lisztből, ízlés szerinti sóval, borssal sűrű besamelt készítek.
Amikor kihűlt, belekeverem a tejszínes krémsajtot és botmixerrel alaposan kikeverem. A végén reszelt füstölt sajtot teszek hozzá, és ezzel töltöm meg a pogácsákat.



* A "kicsit másképp" persze a formáját akarja jelezni... :o))))



6 megjegyzés:

  1. Jaj, de szép let!!!! És milyen ügyesek vagytok!!! ♥

    VálaszTörlés
  2. hát, hallod, én ámulokbámulok,
    honnét van ennyi energiád
    ennyi ötleted, türelmed, kedved, stb.
    csodalény
    és fantasztikus na,
    fokozhatatlan

    VálaszTörlés
  3. Nem tudok sütni, úgyhogy csak nyelek nagyokat :)
    Nagyon ügyesek vagytok!!! Ötletes és jól néz ki a sütitek. Jó helyre került az a két díj. Gratulálok!!

    VálaszTörlés