Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2014. január 30., csütörtök

Szomorú történet





Sógorom halála után, a rengeteg intézni való egyike volt, lemondani/megszüntetni a mobilja előfizetését.
A telefontársaság első blikkre azt mondta, nem lehet azt csakúúúgy! Majd, ha meglesz a hagyatéki.
Nanehogymááár! háborogtak a hozzátartozók. Az legalább fél év! Addig ki a fene akar havonta kifizetni a semmire ikszezer Forintot?! Kidobott pénz!
Addig-addig erősködtek, hogy a cég beleegyezett a szerződés felbontásába.

Miután kifizettették velük a hűségpénzt. Tizenhatezer forintot.

Merthogy nemrégen váltott előfizetési csomagot, vagy mifenét...

Ezt végtelenül felháborító, embertelen dolognak tartom. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ekkora cég, mint a T-mobil, ne tudna ilyen esetben eltekinteni a hűségpénztől... hogy ne tudná leírni a veszteségét...

Asszem javasoltam volna nekik, hogy reklamáljanak a Janinál. Megadtam volna a parcella számát, és fizetés nélkül távozom.*

Nagyon, nagyon szomorú ez a hozzáállás.



*Bocs, ez egy kicsit morbid. De rohadtulnagyon dühös vagyok!


6 megjegyzés:

  1. Jogosan.
    Évek múlva kapott É.P. egy értesítést, ajánlott küldeményként. A postai alkalmazottat kellett volna hallanod. A meghatalmazásért.

    VálaszTörlés
  2. Másik szolgáltatóval, de nálunk is ez történt. Csak én az egyszeri kísérlet után nem vitatkoztam velük. Elfaxoltam nekik a halotti bizonyítvány másolatát. Később a többi jelentkezőnek már automatikusan. Soha nem kéregettek többé.

    VálaszTörlés
  3. nem érdemes ilyenen magunkban puffogni, biztos van valami az "előírásokban" ilyen esetekre, méltányosságból kérhető (gondolom ezért mondta a hagyatéki megvárását), nem tudom, utána kellene nézni
    ha a halotti anyakönyvi kivonatot bemutatjuk, normálisan szoktak reagálni, de lehet egyszerűbb, ha átíratják az örökös nevére,
    nemtudom

    VálaszTörlés
  4. Az örökséget az örökös(ök)nek nyilatkozatban el kell fogadni. Ha ezt megtették, mert volt örökség, akkor a tartozás is öröklődik. (Hagyatéki tárgyalás) De a halotti bizonyítvány bemutatásától kezdve ilyen esetben a tartozás nem növekszik. Minél hamarabb le kell zárni ezeket a dolgokat, akkor később nincs vita.

    VálaszTörlés
  5. Vénnel értek egyet, ez megoldás.

    Ez is örökség?
    Semmilyen szolgáltató nem rögzíti a szerződésben, hogy halál esetén kit jelöl meg a kedves ügyfél, tartozása lerovása okán. Nevetséges.

    Egy sima fax, még be se mennék.



    VálaszTörlés
  6. Ezt a befizetést bizony elkapkodta a sógornőm. Sajnálom, mert sok pénz neki is tizenhatezer Forint...

    Csak annyira önállótlan... mindent ráhagy a lányokra... annyira kétségbe van esve... annyira bánatos, hogy egyedül maradt... mittomén... hjaj!

    VálaszTörlés