Mottó

" A Nagyi azért kövér, mert tele van szeretettel."

2013. január 11., péntek

Bontogatja szárnyait









A mi kis tizenhat-hónaposunk elkezdett lépegetni. Próbálkozik, próbálkozik... Egyenlőre még csak 2-3 totyi-motyi sikerül neki, asztaltól ágyig, ágytól a székig, apró távolságok, de RETTENTŐ elszánt! :o)))




Ismerkedik a testével. Mutatja, hol van a gyönyörű szája, cuppanós puszit ad, persze csak annak, akinek ő akar. Macinak, nyuszinak, kutyusnak, Laci bácsinak, Nagyinak... Igaz, a nekem adott puszi a levegőben cuppant, de HATÁROZOTTAN NEKEM SZÓLT! :o))
Mondja, hogy vau, mikor kézbe veszi a plüsskutyát, éééééés mondja, hogy mamma!!!!!! Amitől a nevezett tócsává olvad... :o)))

Röpköd, vigyorog, sikong, mikor megérkezünk, pápát int, de nemtetszését is kifejezésre juttatja, mikor indulunk haza.
Egyik este már az ajtóban álltunk, mikor nyújtogatni kezdte felém a kezét, bújt hozzám, hát alig bírtam visszaadni szülőjének... 
Rendkívül tevékeny. Jön, megy, pakol, szöszöl, állandó mozgásban van, rengeteg felfedezni való dolog van körülötte. De úgy is van, hogy hosszú percekig babrál cipő-pertlivel, fényképezőgéptokkal, építőkockával, teás dobozokkal. 





Nagyon jó játék kiskanállal ütögetni a tálkán, gyakorolni a kávéivást. Ez utóbbit a Papától leste el. Nagyapó, mikor megitta a kávéját, elégedetten csettint a nyelvével, és azt mondja ááááááááhhhh, de finom volt! Töpörtyke pedig remekül tudja ezt utánozni, akár üres pohárral a kezében játssza el mindezt. És micsodajóóó a labda-pattogtatás is! Odadobni Anyának/Apának/Papának/Nagyinak, és utána örülni nagyon, hogy visszadobták.
Tanulja a vetkőzést. Lefekvés után jó szórakozás lehúzni a hálózsák cipzárját, kilépni belőle. 

És milyen fíínom, és csókolgatni-való a Zsebi-husi!!! És milyen jóóóó illatú!!! Hmmmmmm!!!

Továbbra is ámulatba ejti, ha éneklünk neki. A boci-boci tarkára megmutatja a mesekönyvben a bocit. 

Na, és a számítógép!! Hát én ezt úúúúúgydeúúgy szeretném megérteni! Mágnesként vonzza a masina! Ha valaki odaül, és nincs valami annálissokkaldesokkalérdekesebb játszani/felfedezni-való, akkor söpör  oda ezerrel. Vajon miért? Miért érdekli annyira?


 Deazéééé... jó dolog is van ebben a fránya ámítógépben... az internet segítségével...

Köszönthettük Irén mamát a születése napján. 
Budapestről Sepsiszentgyörgye szállt a köszöntő szó a skype segítségével...














1 megjegyzés:

  1. Olyan érzésem van, hogy a bocit már meséltem. Nem fogom visszakeresni. :o)))))
    Olyan aranyos, ahogy csinálja, én meg LÁTOM, amikor beleolvasok a bejegyzésbe. Úgyhogy marad a mondat. Az én örömömre... :o)))))))

    VálaszTörlés